Wethouder bezoekt Multa (overgenomen van website Vanboeijen)

wethouder Langius bezoekt Multa 5-4-13 2vrijdag 05 april 2013 23:35

Op vrijdagochtend 5 april bracht wethouder Langius van de gemeente Assen een werkbezoek aan de verschillende bedrijven van Multa. Hij werd hierbij vergezeld door mevrouw Pasale, beleidsmedewerker bij de gemeente. Tijdens dit ruim twee uur durende bezoek lieten de cliënten van Vanboeijen die werkzaam zijn bij Multa, de verschillende kanten van Multa zien.

Langius is binnen de gemeente onder andere verantwoordelijk voor de coördinatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). In het licht van het regeerakkoord - waarbij de AWBZ-financiering voor mensen met een lager zorgzwaartepakket van het Rijk over zal gaan naar de gemeente - zal voor een bedrijf als Multa, en de cliënten met een verstandelijke handicap die er werken, het nodige veranderen......

 Samenwerking tussen zorgorganisaties en gemeente staat hierbij centraal. Door de politieke ontwikkelingen, is het belangrijk dat Gemeente en zorgorganisaties nader kennis met elkaar maken en de nodige informatie uitwisselen. Binnen Multa zijn vrij veel cliënten werkzaam met een AWBZ-financiering in de lagere zorgzwaartepakketten. Deze financiering zal de komende jaren langzaam overgaan naar de WMO. Een ontwikkeling die veel gaat betekenen voor bedrijven zoals Multa. 

Het gezelschap werd met de bus van de Klussendienst naar de verschillende locaties gebracht, waaronder het Grafisch Bedrijf, het Meubelbedrijf en het Metaalbedrijf.  Daar kregen zij een rondleiding en de ruime gelegenheid om kennis te maken met de cliënten en de medewerkers.

Teamleider Wietske van Dijk over het bezoek:

‘De wethouder was erg onder de indruk van de cliënten met wie hij gesproken heeft. Cliënten waarvan je aan de buitenkant niet direct kunt zien waarom ze hier werken. Dit zijn vaak juist de mensen met een lager zorgzwaartepakket, die in de toekomst mogelijk te maken gaan krijgen met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het is belangrijk dat we laten zien om welke mensen het gaat en wat zij nodig hebben. Met dit bezoek is een eerste stap gezet in een samenwerking met de gemeente Assen. In de toekomst gaan we die samenwerking zeker voortzetten'.

 

Wethouder Langius op bezoek bij Multa 1  Wethouder Langius op bezoek bij Multa 2

 

« Terug