Gezocht: kandidaat-gemeenteraadsleden voor de ChristenUnie Assen

wagenbord cu kleinzaterdag 02 september 2017 22:33

De ChristenUnie is een christelijk-sociale partij die dicht bij mensen wil staan en gericht is op samenwerken. De ChristenUnie is een sterke en betrokken partij die dienstbaar wil zijn aan de samenleving en zich inzet voor een duurzaam en bloeiend Nederland. Op landelijk, provinciaal en plaatselijk niveau laten we zien een stabiele partij te zijn die bereid is verantwoordelijkheid te nemen.

Op 21 maart 2018 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Daarom is de ChristenUnie in Assen op zoek naar:

Gemeenteraadsleden

Als raadslid functioneer je in een complexe omgeving, waarbij allerlei belangen moeten worden afgewogen. De drie belangrijkste taken van het raadslid zijn:

- Het volk vertegenwoordigen
- Kaders stellen voor het college
- Controleren of gebeurt wat is afgesproken

Het raadslid maakt deel uit van een fractie, bestaande uit raadsleden en steunfractieleden. Voor alle politieke en bestuurlijke functionarissen van de ChristenUnie geldt dat zij Jezus Christus als hun Heer en Verlosser kennen. De Bijbel is voor hen het gezaghebbende Woord van God, waardoor zij zich laten leiden en waarop zij aanspreekbaar zijn. Het zijn herkenbare navolgers van Christus in de politiek. Daarnaast beschikken zij over de volgende eigenschappen:

- Dienstbaar
- Authentiek
- Integer
- Bereid om te leren

Een uitgebreide profielschets kun je hier vinden. Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving en wil je graag als gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Assen aan de slag? Stuur dan voor woensdag 27 september 2017 je CV en motivatiebrief naar de voorzitter van de selectiecommissie Henk Medema (henkmedema@gmail.com).

 

« Terug