Schriftelijke vragen over mantelzorg, ingestuurd door Bert Wienen

cartoon_mantelzorgdonderdag 15 oktober 2015 22:01

Afbeelding 

Assen, 14 oktober 2015 

Schriftelijke vragen over mantelzorg 

 

Geacht college, 

Van mantelzorgers wordt in de huidige tijd veel gevraagd. Ook in Assen doen we, met de principes die worden gehanteerd in de kadernota/verordening WMO, een groot beroep op de mantelzorgers. Het is om die reden van belang dat deze groep optimaal wordt ondersteund bij hun inzet. Onlangs nog was in het nieuws dat mantelzorgers het (ook) financieel moeilijk hebben (zo blijkt uit onderzoek van Mezzo). Bij de behandeling van de kadernota WMO (vorig jaar rond deze tijd) iin de gemeenteraad een amendement van de ChristenUniefractie aangenomen waarin het recht op respijtzorg voor Asser mantelzorgers werd vastgelegd. Omdat de mantelzorgers voor ons belangrijk zijn, willen we graag weten hoe het op dit moment, volgens het college, gaat met de mantelzorgers en de uitvoering van het beleid m.b.t. mantelzorgers  in Assen. Dit is voor ons belangrijke informatie om de uitvoering van het beleid. Om die reden wil de ChristenUnie-fractie graag het volgende van u weten: 

1. Bent u bekend met de berichtgeving over de financiële druk op mantelzorgers en heeft u (in dit kader) zicht op de situatie in Assen? En zo ja, hoe duidt u deze financiële druk op Asser mantelzorgers? 

2. Hoe wordt in Assen de respijtzorg vormgegeven en wordt er naar uw idee voldoende gebruik gemaakt van deze vorm van mantelzorgondersteuning? 

3. Op welke wijze onderhoudt u contacten met mantelzorgers en hun vertegenwoordigers? En op welke wijze neemt u de ervaringen van mantelzorgers mee in uw beleidsevaluatie? 

4. Is het huidige beleid op dit moment (naar uw inzicht) voldoende om de mantelzorgers in Assen optimaal te ondersteunen, ook nu er op dit moment veel van deze groep Assenaren wordt gevraagd? 

Graag vernemen wij uw reactie. 

 

Met vriendelijke groet, 

Bert Wienen, fractie ChristenUnie 

 

« Terug