Trekken maar!

SANY5252 (2)dinsdag 11 mei 2010 09:05

Tijdens een goedbezochte en razend enthousiaste Vriendendag heeft de ChristenUnie afgelopen zaterdag een begin gemaakt met haar verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Als startsein trok lijsttrekker André Rouvoet, geholpen door een team kandidaten en een horde kinderen, de campagnebus naar de toegang van het Tweede Kamergebouw.

Dit was het slotstuk van een prachtige dag Den Haag. Ik was daar samen met mijn man en kinderen en Margreet Boersma, onze permanente campagneleider. Geweldig om een dag te gast te zijn bij de fractie van de ChristenUnie, wat een gedreven groep mensen met ambitie, super! Bemoedigend om te horen dat ze afgelopen drie jaar door regeringsdeelname veel hebben mogen bereiken. Warm word ik er van als ik hoor dat ze echt stappen hebben kunnen zetten als het gaat om de begeleiding van tienermoeders, het uitstapprogramma voor prostituees, aandacht voor alcohol- en drugsgebruik en de aanpak van kindermishandeling. Kleine stappen vooruit, maar toch tekens van hoop!

Dit jaar was er ook gelegenheid om de Eerste Kamer te bezoeken, de hele vaderlandse geschiedenis kwam tijdens de rondleiding voorbij, van Willem van Oranje tot Prins Maurits. Toch thuis nog maar weer eens nalezen hoe het ook al weer zat met al die stadhouders!

De titel van het verkiezingsprogramma is: Vooruitzien. In drie dimensies wel te verstaan: Een land waar je kinderen wilt laten opgroeien; Een land dat kan omgaan met verschillen; Een land dat werkt aan een sociale en duurzame economie. Het 3D-thema is ook visueel vertaald in de huisstijl van het programma en de campagne; op de omslag van het verkiezingsprogramma staat een illustratie waarop met een 3D-brilletje de diepte zichtbaar wordt.

Met brilletje, ballonnen en een ijsje in de hand stonden we aan het eind van de middag dus bij de bus die in beweging moest komen. Manuel stroopte zijn mouwen op en wist samen met de andere kids en de kandidaten de bus aan het rollen te krijgen. En nu samen die bus ook vaart laten houden! In Assen verwachten we de bus op 27 mei. Trekken maar, op weg naar 9 juni, dat er dan een prachtige uitslag voor de ChristenUnie uit de bus mag rollen!

Harmke Vlieg

« Terug