Mijn Assen en personele wijzigingen

Nieuwe fractie met wethouder per mei 2014 - 944x510zondag 11 mei 2014 12:14

Onlangs is heeft de ChristenUnie-fractie een onderhandelingsakkoord gesloten met de fracties van de PvdA, D66 en Plop. Het akkoord heeft de titel: ‘Mijn Assen’ gekregen.

In de raadsvergadering van 08 mei 2014 is het akkoord besproken in de gemeenteraad. De ChristenUnie steunt het akkoord "Mijn Assen". Harmke Vlieg zal namens de fractie van de ChristenUnie de komende vier jaren als wethouder gaan werken in- en aan de stad. Harmke heeft de aandachtsgebieden zorg, jeugdzorg, duurzaamheid, verkeer en vervoer en ze zal optreden als coördinerend wethouder van de verschillende projecten die vallen onder de Florijn-as. Een flink pakket waarmee ze een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Assen en haar inwoners.

De fractie heeft Bert Wienen gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Bert zat de afgelopen vier jaren in de gemeenteraad, was medeonderhandelaar bij de totstandkoming van het collegeakkoord en zal de ChristenUnie vertegenwoordigen in o.m. het presidium van de gemeenteraad.

Omdat Harmke doorschuift als wethouder, komt de nummer zes van de kieslijst, Tjerk Medemblik, als raadslid in de gemeenteraad. Tjerk heeft ervaring met het politieke werk, omdat hij in de Provinciale Staten heeft gezeten. Bouke Weening, de nummer 7 van de kieslijst, zal worden geïnstalleerd als plaatsvervangend raadslid. Hij zal op verschillende dossiers ook het woord gaan voeren in de raad.

Samen met Steven Lagendijk, Margreet Boersma en Peter Sturing is de vijfkoppige fractie nu compleet. De aandachtsgebieden en portefeuilles in de fractie zijn verdeeld en de fractie gaat flink aan de slag de komende tijd om een bijdrage te leveren aan het bestuur van de stad. De fractie gaat verder met de bezoeken in het kader van CU@work, zal via de site en Twitter updates geven van het werk dat de fractie doet en is altijd beschikbaar voor vragen en opmerkingen over zaken in Assen.

Bij dit werk is deskundige ondersteuning erg belangrijk. Margreet Dassen zal haar werk als fractieondersteuner/secretaresse de komende vier jaren voortzetten. Dat maakt het voor de fractie mogelijk om optimaal het werk te kunnen doen.

Voor Alex Langius betekent de installatie van het nieuwe college het afscheid van de Asser politiek. De fractie is dankbaar voor al het werk dat Alex heeft gedaan voor de stad. Zijn inzet en betrokkenheid worden erg gewaardeerd. De samenwerking tussen Alex en de verschillende fractieleden is goed geweest. Binnenkort zal de fractie afscheid nemen van Alex. 

« Terug