ChristenUnie Assen: ‘kazerne blijft!’

jwf kazerne assen bannervrijdag 11 oktober 2013 21:34

De onderhandelaars in Den Haag zijn eruit: er ligt een akkoord. Met daarin voor Assen als één van de belangrijkste zaken: de Johan Willem Friso Kazerne in Assen blijft open! Het kabinet van VVD en PvdA wilde aanvankelijk de Asser kazerne sluiten.

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie Assen heeft de afgelopen weken nauwe contacten onderhouden met de Tweede Kamerfractie in Den Haag. In de debatten in de Tweede kamer heeft de ChristenUniefractie altijd gepleit voor het open houden van de Asser kazerne.

Fractievoorzitter Vlieg: ‘voor ons was het klip en klaar dat de kazerne voor Assen belangrijk is en open moet blijven. Daarom hebben we er binnen de ChristenUnie een belangrijk speerpunt van gemaakt. Andere partijen ageerden wel plaatselijk tegen de voorgenomen sluiting maar in de Tweede kamer hoorde je ze niet. Of ze haakten af tijdens de onderhandelingen.’

Het behoud van de kazerne in Assen is belangrijk voor de vele Assenaren die met hun werk op de kazerne of als toeleverancier hun geld verdienen. Het voorkomt problemen in een regio die het qua werkgelegenheid toch al moeilijk heeft.

Begin november staat een bezoek van het Tweede kamerlid Gert Jan Segers  van de ChristenUnie aan de kazerne gepland. 

 

« Terug