Ben ik het echt?

zaterdag 06 maart 2010 16:46

We mogen door met christelijke politiek in Assen. We mogen verder gaan met het goede zoeken voor de stad...

Aan het einde van deze spannende week mag ik weer een weblog schrijven. Al lange tijd stond 3 maart 2010 met grote letters in de agenda, de verkiezingen voor de gemeenteraad. Nu is het allemaal alweer voorbij en zijn we erg blij met het resultaat.

Vorige week stonden we nog met bruine bonen op het Koopmansplein. Maandag hebben we de hele dag op verschillende plaatsen in (en om) Assen gefolderd en aan het einde van de dag hebben we nog mee gedaan aan de Asser plakwedstrijd. Ongelofelijk dat binnen no-time de posters alweer waren overgeplakt. Daarna moet je het loslaten en afwachten hoe de stemmers gaan stemmen. Dat is best vreemd, lang ben je in de weer om van alles te ‘doen’, op het moment suprême kun je alleen maar toekijken. Apart. Ik ben de avond voor de verkiezingen lekker ontspannen met Wijtske (mijn vrouw) naar een concert van Guus Meewis geweest. Heerlijk om lekker te luisteren en even helemaal niets te hoeven. De dag van 3 maart heb ik gewoon lekker gewerkt. Af en toe even op internet gesurft om de opkomstpercentages een beetje in de gaten te houden, maar voor de rest een gewone dag gehad. Tegen 21.00 uur begon het wel wat te kriebelen moet ik zeggen. Goedgemutst zijn we naar het gemeentehuis gegaan waar ook de andere fractieleden en zelfs wat enthousiaste achterban, ook al waren aangekomen. Tegen een uur of twaalf maakte burgemeester Heldoorn de uitslagen bekend. We hebben iets minder stemmen dan de vorige keer, maar wel weer dik vier zetels. Dat is fijn en een zegen. We mogen door met christelijke politiek in Assen. We mogen verder gaan met het goede zoeken voor de stad, verder gaan met het voeren van stabiele en betrokken politiek.

Vrijdag werd de uitslag definitief bekend en zijn ook de stemmen per kandidaat bekend gemaakt. Zelf had ik meer dan vierhonderd stemmen, ik moest er even van slikken. Dat zijn heel wat mensen. Tegelijk geeft het vertrouwen dat je echt namens een flink aantal mensen aan de slag kunt. Daarnaast is het direct een grote verantwoordelijkheid om namens hen een stem te hebben in de Asser raad. Vertrouwen en verantwoordelijkheid, twee kernbegrippen voor een raadslid. Ik heb er zin aan om te gaan starten en zie uit naar de eerste vergaderingen. De komende tijd zal er veel geregeld gaan worden, een nieuw college, introductie en zo nog veel meer.

Christelijke politiek is afhankelijke politiek. Politiek in de wetenschap dat je het niet allemaal zelf hoeft te doen. Dat je ook weet dat je het goede mag zoeken voor de stad, maar dat je de uitkomsten van die zoektocht bij God neer mag leggen. Dat geeft een boel rust en tegelijk een ongelofelijk bult energie. Nu is het lekker weekend, morgen een rustige dag. Daarna zal het gaan beginnen. Donderdag is de installatie. Ik moet nog een beetje wennen aan het idee. Maar dan ben ik echt politicus!

Bert Wienen

« Terug