Weblog Bert Wienen

vrijdag 19 maart 2010 16:22

Vorige week donderdag was de installatie van de nieuwe gemeenteraad van Assen.

Vorige week donderdag was de installatie van de nieuwe gemeenteraad van Assen. Een mooi moment waarin alle kandidaat-raadsleden door het uitspreken van de eed of de belofte raadsleden werden. Zelf mocht ik de eed uitspreken ‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’. Naast de plechtige belofte om het raadswerk op een goede en integere wijze uit te voeren, voor mij ook duidelijk een belijdenis. Een belijdenis dat God zal helpen om dat te doen. Dat geeft vertrouwen, rust en energie voor de komende vier jaren. Ik vond het heel erg leuk dat Wijtske, mijn ouders en broers er waren om dit ook mee te maken. Dat geeft goede steun voor het uitvoeren van het werk.

Ondertussen hebben we in de fractie ook de voorbereidingen gehad voor de komende vier jaren. We hebben verschillende rollen verdeeld en tevens hebben we een portefeuilleverdeling gedaan. Zo heeft iedereen straks eigen onderwerpen die uitgediept kunnen worden en waarvoor je dan ook woordvoerder bent. Het is goed om van te voren ook afspraken met elkaar te maken over communicatie en hele simpele zaken als vergadertijden enzovoort. Ook dat hoort bij het functioneren als team, als fractie.

Verder is deze tijd nog behoorlijk rustig. De gesprekken voor collegevorming lopen, maar verder gebeurt er politiek niet zo heel erg veel. Ook voor de komende raadsvergadering staat er nagenoeg niets op de agenda. Gisteren (donderdag 17 maart) was er een introductie georganiseerd door de ambtenaren. Een erg leuke middag. Een drietal presentaties door de directeuren van de verschillende diensten (stadsbalie, stadsbeheer en stadsontwikkeling) en verschillende kraampjes op een gezellige markt. In elk kraampje presenteerde zich een dienst of beleidsterrein. Zo vond ik het heel erg leuk om mij bij te laten praten over het strooien in Assen. Dat gaat volautomatisch. De strooiers volgen de aangegeven route op de tom tom en de GPS meet dan hoeveel zout er gestrooid moet worden. Komt de strooiauto langs een bushalte dan strooit de verstrooier automatisch meer zout. Ook erg leuk was het om te spreken met de projectleider van het Cultureel Kwartier die een animatie liet zien van het te bouwen complex. Straks echt iets waar Assen trots op mag zijn! Maar goed, er was nog veel meer. Veel over onderwijs, de jongerenwerkers presenteerden zich, er waren enkele knutselaars van de sensortechnologieprojecten in Assen, de brandweer presenteerde zich met Smokey de brandweerhond en verschillende stadsbeheerprogramma’s stonden opgesteld. Voor het gemeentehuis stond nog wat gemeentematerieel en trotse medewerkers (zie mijn column ‘Scania’).

Al met al een boeiende middag op een bruisend stadhuis. Het enthousiasme waarmee de ambtenaren vertellen over hun werk was gewoon opvallend. Een mooie kennismaking met het stadhuis. Nu is het lekker weekend. Lekker even genieten!

Bert Wienen

« Terug