Het is zover … door Bert Wienen

woensdag 11 november 2009 16:24

Ja, dat is wel het gevoel dat ik over heb gehouden aan gisteravond. Sinds gisteravond ben ik officieel kandidaat voor de ChristenUnie tijdens de verkiezingen in maart 2010. Nu dus echt aan de slag. Allereerst natuurlijk met campagnevoeren, dan de verkiezingen zelf en vervolgens aan de slag als raadslid. Ik heb er echt zin aan! Als christen aan de slag met politiek is een mooie uitdaging. Een uitdaging ook van continu reflecteren met de bijbel in de hand. Een uitdaging van het continue scherp blijven letten op de balans tussen denken in termen van het komend Koninkrijk en in termen van de aardse werkelijkheid. Daarnaast ook een praktische uitdaging van het scherp naar voren brengen van standpunten, het waken voor een te grote belasting en vooral het zoeken naar mogelijkheden om zaken te bereiken. Ik ben voornemens om gedurende de (PerspectieF)campagne en de raadsperiode een weblog bij te houden. Zoals het nu lijkt zal de weblog dus een wekelijks terugkerend ritueel zijn en worden geplaatst op de site. Ook Harmke, onze nieuwe lijsttrekker, zal een gedeelte van de weblog voor haar rekening nemen. In de weblog komt gewoon de dagelijkse gang van zaken van het politieke werk naar voren.

Christelijke politiek is politiek vanuit de overtuiging dat we onderweg zijn. Totdat we aankomen in het Koninkrijk geeft Christus ons de politiek en het bestuur om de samenleving in het lood te houden. Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren. Daarop wil ik graag aanspreekbaar zijn. Afhankelijk en vol goede moed. En als het moeilijk wordt? Dan mogen we opkijken naar de Here. Wat is er nu mooier dan op die manier politiek bedrijven?

Blij ben ik ook dat het verkiezingsprogramma zo uitgebreid in de vergadering besproken is. Een helder en daadkrachtig programma. Het was voor mij de eerste keer om, samen met Harmke en Steven, ten overstaan van de vergadering onze standpunten uit te leggen, de visie uit te dragen en opmerkingen vanuit de zaal te ontvangen. Een prachtig programma waarin duurzaamheid, de kracht van gezinnen, het voorkomen van eenzaamheid, streven naar een regievoerende overheid en de inzet op het feit dat iedereen sociaal moet kunnen zijn, de kernpunten zijn. Nu op naar een spetterende campagne. We gaan het zien! Ik heb er zin aan!

« Terug