Uitzwaaien

maandag 07 december 2009 20:35

In de krant las ik dat kinderen in verschillende plaatsen in het land tegenwoordig de kans krijgen om de Sint en zijn pieten uit te zwaaien. Voor kinderen is het dan duidelijk dat ze echt weer naar Spanje zijn vertrokken. Bewust afscheid nemen is goed, het helpt je om een periode af te sluiten. Een periode van je schoen zetten, wachten op het heerlijk avondje en van lekker veel chocola en pepernoten eten.

In de raad komt het afscheid nemen ook dichterbij. Veel partijen hebben hun kandidatenlijst voor de verkiezingen in maart inmiddels vastgesteld. Het is bekend welke raadsleden niet terug gaan keren in de raad na afloop van deze raadsperiode. Een raar idee dat sommige raadsleden nog maar een paar raadsvergaderingen hun zetel zullen innemen en dat er nog maar een paar debatten gevoerd gaan worden. In maart gaan we met heel veel nieuwe raadsleden verder vergaderen, ik ben benieuwd wat dat ons zal brengen! De afgelopen vier jaren hebben we als raad in goede samenwerking de stad mogen besturen. Vaak konden we het eens worden en werden voorstellen unaniem aangenomen.

Door de noodzakelijke bezuinigingen zullen de verschillen tussen de partijen scherper zichtbaar worden en ook in de verkiezingstijd zal dat te merken zijn. Een spannende periode ligt voor ons! Ik heb er zin in om aan de kiezers uit te gaan leggen waarom een stem op de ChristenUnie een stem voor de toekomst is en waarom we graag met vijf raadsleden in de raad verder willen werken.

Maar voordat de campagne losbarst mogen we als christenen eerst uitkijken naar de komst van Christus. In deze adventstijd is het goed om na te denken over de Here Jezus en over wat zijn komst naar de wereld voor ons betekent. Ik kijk uit naar het kerstfeest om te vieren dat hij eens geboren werd en vooral kijk ik uit naar zijn terugkomst naar de aarde, want dan hoeven we nooit meer afscheid te nemen, uitzwaaien is er dan niet meer bij.

Harmke Vlieg

« Terug