Bijdrage algemene beschouwingen 'Voor elkaar in Assen' (tweede termijn)

vrijdag 10 november 2006 10:12

Bijdrage algemene beschouwingen (tweede termijn)

M.d.v.,

Hartelijk dank voor de antwoorden van het college op onze vragen in het eerste deel van het debat.
Wij zijn blij dat bij een aantal toezeggingen een concrete datum is genoemd, zo hoort het!
Maar dit is helaas niet bij alle toezeggingen gebeurd.
Wij willen graag duidelijke afspraken maken over de maand van behandelen, deze data moeten opgenomen worden op de lange termijnagenda van de raad!

Verder wil mijn fractie graag opmerken dat we als raad nog hard zullen moeten werken aan onze duale rol!
Wij hebben er nog steeds geen goed gevoel bij.
Daarom is het van groot belang dat de door de raad ingestelde commissie snel aan de slag gaat met de opdracht om één en ander nog eens tegen het licht te houden.
Wij willen deze commissie graag de opdracht meegeven om ook na te denken over een betere, duale behandeling van de begroting en de voortgangsnota.

Voorz.,
Naar aanleiding van de beantwoording van de vragen van onze fractie nog een aantal opmerkingen en vragen.

Fonds grote projecten, we horen dat het college niet overtuigd is van ons voorstel om de 3 mio te bestemmen voor FGP. De wethouder geeft aan dat zijn voorkeur uitgaat naar de handhaving van het bestaande systeem, 50% Alg. middelen en 50% FGP.
Dat betekent dat er in 2007 2 mio zal worden toegevoegd en daarmee kan de wethouder leven. Op dit moment kunnen wij er ook wel mee leven, zeker daar er ook een toevoeging plaatsvindt aan de Algemene reserve, dit is dan ook in te zetten voor sociaal beleid en de WMO desgewenst.

Jongerencentrum,
Heeft onze warme sympathie. Op projectmatige basis is er dekking gegeven tot en met 2007. Ook is er een evaluatie in 2007, kunt u aangeven wanneer?
Op basis van de evaluatie komt er een vervolg! Tenminste daarvan gaan we uit.

Jongerenhuisvesting.
Voorzitter het college is niet echt ingegaan op onze vraag om eens te komen met een prijsvraag voor jongerenhuisvesting.
Het oproepen tot creatieve mogelijkheden voor eigentijdse en betaalbare jongerenhuisvesting dat is wat mijn fractie van het college vraagt.
Dit is heel goed mogelijk zonder dat we vooraf ons aan welke toezegging dan ook binden. Een prijsvraag die echt creatieve en betaalbare mogelijkheden biedt, zal vervolgens door de gemeente welwillend onderzocht moeten worden op toepassingsmogelijkheden in onze gemeente.

Voorzitter,
Mijnfractie wil graag onderzocht hebben of het mogelijk is de uitbetaling van de bijstand aan uitkeringsgerechtigden voortaan te doen aan het einde van de maand. Dit is van belang voor de gebruikers om op deze manier een betere betalingsmogelijkheid te hebben voor hun maandelijkse lasten. Mijn fractie heeft informatie dat dit bij andere gemeentes ook mogelijk is, invoering is alleen een aanpassing van de betalingsopdracht.

We hebben opmerkingen gemaakt over de ISD, mijn fractie wil hierover ook graag een concrete datum afspreken voor de evaluatie die voor 2006 werd toegezegd.

De PvdA had een opmerking over de huisvuilregeling. Mijn fractie wil graag een afspraak maken met de wethouder om dit thema binnenkort op de agenda van de raad te plaatsen. Bij ons leven vragen over; hoe zit het met de GFT, de doelgroepen en de hoeveelheden in kg. halen en brengen.

Het CDA had een voorstel over het hospice, het is onze fractie niet duidelijk hoe we hier mee verder gaan. Kunt u dit ook nog even voor ons toelichten?

De fractie van GroenLinks heeft gevraagd om aandacht voor Kleurrijk Assen.
Wanneer is de evaluatie? Graag een maand van behandeling. Mijn fractie wil graag tijdig weten hoe we de middeleninzet verder regelen.


(uitgesproken door Henk Medema, fractievz ChristenUnie Assen)

« Terug