‘Starring by…..’

zaterdag 06 februari 2010 18:21

Natuurlijk was er nog een hoogtepuntje deze week. De campagnefilm van de ChristenUnie is namelijk in première gegaan! Ik ben zelf erg blij met het resultaat, het ziet er goed uit.

En toen was het alweer zaterdag… tijd om een weblog te schrijven! Deze week is er veel gebeurd in de campagne. Afgelopen woensdagavond is de campagne echt begonnen. Harmke mocht meedoen in een aantal debatten in de Componist. Zelf was ik, samen met Peter, in verzorgingshuis Arendshorst. We hebben daar een campagneavond georganiseerd waar oud en jong, oude en jonge politiek, elkaar ontmoetten. Het werd een leuke avond! Twee oud GPV’ers, De heer Boelema en de heer Sturing vertelden over de politiek in hun tijd (rond 1974). En eigenlijk kwamen we tot de conclusie dat er niet zoveel verschil is tussen de politiek van toen en de politiek van nu. Nog steeds bouwen we op dezelfde bijbel en vertrouwen we op dezelfde God. Generatie op generatie. En juist dat maakt de ChristenUnie wat mij betreft ook een bijzondere partij. Duidelijke uitgangspunten die al jaren dezelfde zijn en de kunst om continu, op basis van die uitgangspunten, het goede te zoeken voor de stad. Zelf mocht ik de avond openen. Ik heb een overdenking, die elders op de site staat, gehouden op basis van het verhaal van Salomo. Ik vond het mooi dat Salomo van God de ‘wijsheid’ krijgt om ‘recht en onrecht te onderscheiden.’ En juist dat is nou één van de kernen van christelijke politiek. Niet meedeinen en je politieke standpunten laten afhangen van wat de meesten vinden (zoals het CDA de afgelopen periode regelmatig deed) of laten afhangen van je machtspositie. Nee, je wijsheid gebruiken om recht en onrecht te onderscheiden. Salomo als jonge koning zegt ‘ik ben jong en onervaren’. Daar herken ik mij wel in. Gelukkig herken ik mij ook in het rotsvaste vertrouwen dat Salomo had in zijn God. Wat is er nu mooier dan dat! Helemaal in deze tijd van campagnevoeren. 

Natuurlijk was er nog een hoogtepuntje deze week. De campagnefilm van de ChristenUnie is namelijk in première gegaan! Ik ben zelf erg blij met het resultaat, het ziet er goed uit. Ik hoop dat het door veel mensen bekeken zal worden. De film staat op YouTube  evenals de teaser. Natuurlijk staat de film ook op de Hyvespagina van de ChristenUnie.
Na afloop heeft Ineke Heijting een aantal prachtige foto’s gemaakt van de kandidaten bij de bakfiets. Wellicht heeft u me al zien fietsen door Assen! Lambert, de man van Harmke, heeft een mooie opbouw op de fiets gemaakt, zodat het nog meer een eyecatcher is geworden. De bakfiets, als symbool voor het belang wat de ChristenUnie hecht aan fietsen in Assen, maar ook het belang voor duurzaamheid. Kortom, een duurzame bakfiets die past bij een duurzame partij. Enne… even toeteren als u de bakfiets ziet, dan kan ik even zwaaien!

Bert

« Terug

Archief > 2010 > februari